<< Vissza a csoportról menübe


XCsoport
Az X CSOPORTRÓL
X-szel kevés szó kezdődik, ezek egyike a xilofon. Az X olyan, mintha áthúznánk valamit. Az X bármivel behelyettesíthető. X a világ koordináta tengelyének középpontja. Az X útkereszteződés. X jelöli a pontot. Az X titok. X-akták. X-Men. Mindenkiben van egy X, a nőkben kettő. Az X elforgatva pozitív. X az tíz. Az X keresztény szimbólum. CrucifiX. Az X találkozási pont. X a kiindulópont, X a cél.
X csoport - Kecskeméten élő és alkotó fiatal (30 év körüli) képzőművészek baráti közössége. Tagjai a hagyományosabbnak tekintett képzőművészeti műfajok (festészet, grafika, szobrászat) mellett az iparművészet és az animáció területén is alkotnak.
 
Tagok: Istvánffy Ilona, Menyhei Szabolcs, Pongrácz Márta, Sebők Kata, Szikora Imre, Szoboszlay Eszter, Tóth-Pócs Judit, Tóth-Pócs Roland, Zsolczai Balázs
Tiszteletbeli tag: Lukács Gyöngyi
 
 
About the X GROUP
Only few words begin with an X, one of them is xylophone. X is like lining through something. X can be subtituted by anything. X is the centre of the world’s coordinate system. X is a crossroad. X marks the spot. X is a secret. The X-Files. X-Men. Everyone has an X inside, women have two. Positive is an X rotated. X is ten. X is a christian symbol. CrucifiX. X is a meeting point. X is the start, X is the goal.
X Group is a friendly community of young (30 years old) fine artists living and working in Kecskemét, Hungary. The members of the team work in different areas of fine arts. Besides the traditional genres (painting, graphic design, sculpture) they also work as applied artists (animation, post production etc.).
 
Members: Ilona Istvánffy, Szabolcs Menyhei, Márta Pongrácz, Kata Sebők, Imre Szikora, Eszter Szoboszlay, Judit Tóth-Pócs, Roland Tóth-Pócs, Balázs Zsolczai
Honorary member: Gyöngyi Lukács